Erasmusspeld voor Uitgeverij Ad. Donker

Uitgeverij Ad. Donker is een begrip in Rotterdam, en juist daarom is het voor ons een grote eer dat wij de opdracht hebben gekregen een Erasmus speld voor hen te ontwerpen. In oktober 2020 hebben zij de volledige correspondentie van Erasmus voltooid, geheel vertaald in het Nederlands en dat is een reden voor iets bijzonders: een Erasmus speld.

Enthousiast zijn we begonnen met ons te verdiepen in Erasmus en de Uitgeverij. Daarnaast hebben we de wensen van de uitgever Jos Exler (weduwe van Willem Donker) meegenomen in ons ontwerp. We hebben een aantal ontwerpen aangeboden aan de uitgever en zij werd er erg blij van en kon zich er helemaal in vinden. Twee uitgekozen ontwerpen zijn wij dus nu in een kleine exclusieve oplage aan het uitvoeren.

De uitgever Jos Exler kwam persoonlijk naar het atelier om de start van de Erasmus speld te geven. Wij werken met veel zorg en aandacht aan dit persoonlijke ontwerp. Alle spelden worden handmatig en op ambachtelijke wijze gemaakt. Wij zitten met veel plezier achter de werkbank aan deze mooie opdracht te werken.

We vertellen graag meer over de uitreikingen van de Erasmusspeld door Uitgeverij Ad. Donker en zijn benieuwd wie deze bijzonder speld gaan ontvangen. Dat laat in deze tijd van Corona nog even op zich wachten … maar is wel iets om alvast naar uit te kijken.